Mancing di Bangor Edisi 2009

April 17, 2009

Patutnya karangan pergi memancing di Bangor ini disiapkan oleh Tuan Speka Garaj. Sudah berapa minggu berlalu, sudah balik dari Euro Trip pun, karangan masih lagi tidak siap-siap.

Sementara menunggu karangan Tuan Speaka siap, boleh sahaja rujuk catatan ini ‘Pancing di Bangor Lagi‘.

Artikel yang berkaitan:


Garaj Membara Kini Membara

Mac 24, 2009

Kembali membara…

20090321-garaj-bbq-01

skill membara

20090321-garaj-bbq-02

udang weh!!


Selamat Hari Raya AidilFitri

September 26, 2008

Kini Syawal hampir menjelma kembali. Sambutan Aidil Fitri tahun lepas masih lagi segar dalam ingatan bagi warga garaj membara.

Tidak seperti tahun lepas, Syawal tahun 2008 ini memberikan suatu suasana yang amat berbeza;

1. Warga garaj yang telah pulang ke tanah air; mantan penghulu garaj (Abang Basa), ajk air (Bad).

2. Ramai warga garaj yang berhari raya di Malaysia (Ezuhairi, Joe, Madi, Zahril).

maka tinggal la ahli-ahli yang lain yang akan menyambut lebaran dirumah masing-masing dan di pejabat masing-masing.

Ape-ape raya perlu diteruskan.

Selamat Hari Raya maaf zahir dan batin daripada warga garaj membara yang xbalik di Leeds ini.

Huhu..


Barang Naik

Ogos 19, 2008

Barang naik punye lagu…


Bangor edisi ke-2…Mancing lagi

Ogos 19, 2008

Fist time dapat tulis artikel dalam blog yang glamer ni eh….

Mancing lagi……Pada trip kali ini lokasi kami adalah sama dengan lokasi yang lepas sama sebab dia besti aitu di Bangor, Wales.Para pelakon kali ini dibintangi oleh Joe selaku pengurus Holbon, Madi dan Zahril selaku Pilot, Eran, hizamel, Idris, Abg. Man dan saya selaku pelakon tambahan. Bertolak dalam pukul 4.00pg sebab ade le mamat tu yang bangun lambat.

Kali ni kira nak all out jugak la, jadi semua pelakon-pelakon telah menyiapkan diri dalam keadaan yang terbaik…Tiba aje kat sana ade yg tanpa membuang masa terus membaling pancing walaupun perut berbunyi. Sempat dalam 10 kali balingan hampir naik ke khemah..lapar beb…Mancing punye mancing..sekoq pun tarak…ni yang paneh hati nih….tapi sabar…. ingat lesson yang pertama…mancing melatih kita bersabar…Sampai la ke pukul 4.01ptg, Eran telah membuka lembaran semangat setelah berjaya menaikkan baby mackerel…hehehehe..Maka arakian apabila melihatkan sahabat berjaya menaikkan hanya bayi yang baru belajar berenang, tanpa membuang masa pelakon-pelakon yang lain terus berjuang dengan semangat yang berkobar-kobar..yang tinggal hanya seorang saja di dalam khemah ketika itu…akula…Selang 10 minit selepas itu seorang pelakon lain telah mendapat 2 ekor bayi mackerel…Hizamel…belum menaikkan darah aku….sehinggalah 10 minit seterusnya Madi telah berjaya menaikkan 4 ekor…aku terus bingkas memegang joran dan beraksi….biasala…hero la katakan…terus je berjaya mendapat 5 ekor…dan kemudian dapat lagi 4 ekor….Sedang leka memancing datanglah beberapa orang pemancing malaysia juga dari Liverpool yang pada firasat saya tegar jugak orangnya. Menurut beliau, trend terkini ikan mackerel ini adalah hanya datang pada waktu petang berbanding pagi ketika kami datang beberapa bulan lepas…satu info yang amat berguna. Dengan persetujuan semua kami telah sepakat untuk mengextendkan tempoh memancing untuk seketika lagi dan hasilnya kami telah berjaya mendapatkan dalam 50 ekor mackerel. Satu jumlah yang lumayan jugak.Kami bertolak pada pukul 9.00 malam sebelum berlakunya episod yang lebih tragis…ikuti kisah ini minggu depan…


Perlawanan Bola Muhibbah 2008

Ogos 7, 2008


Pengurus Tetap Holborn: Garaj Membara

Perlawanan bola sepak Muhibbah Teruna Fc (bujang) vs Family Fc
Pada :  2 Ogos 2008 (Sabtu)
Tempat: South Leeds Stadium, Beeston
Masa: 2.00 ptg -4.30 ptg


Garaj Bersidang

Julai 18, 2008

Malam ini, garaj dijangka akan bersidang setelah ditutup hampir 3 minggu…

Arakian, bergondong-gondonglah ahlil garaj dijemput datang untuk bersidang dengan YDP tetap Tuan Eran mewakilkan mp alor setaq membuka garaj…